Autobiografisch schrijven

arnuz-autobiografisch-schrijven

Het autobiografisch schrijven heeft mijn bijzondere belangstelling. Autobiografisch schrijven helpt om samenhang in je leven te ontdekken of bepaalde fragmenten te verdiepen. Schrijven helpt om gedachten te ordenen en om nieuwe wegen te ontdekken.  Ik geef met veel plezier cursussen autobiografisch schrijven voor beginners en gevorderden bij de Volksuniversiteit Friesland. Ook verzorg ik een paar keer per jaar een Schrijfcafé in Leeuwarden. Mail mij voor de meest recente data. 

Als deskundige buitenstaander kan ik meelezen en adviezen geven als je je levensverhalen wilt bundelen. De ondersteuning die ik daarbij bied is afhankelijk van je vraag en kan gaan van correctie tot redactie en van proefdruk tot uitgave.

Schrijven over je leven zet dingen in een ander licht, je bekijkt het vanuit een ander perspectief. Zo kom je tot een biografie waarin levensthema’s duidelijk worden en een ontwikkeling zichtbaar wordt door de tijd heen. Soms is het fijn om daarover in gesprek te gaan en zo te komen tot een verdere verdieping. Dit autobiografisch coachen helpt bij het zichtbaar maken, begrijpen en aanvaarden van de eigen levensweg.

Een laatste optie is het optekenen van je levensverhaal of van het levensverhaal van iemand anders. Dat kan bij leven maar ook na de dood. Er zijn zoveel mooie verhalen in de wereld die het verdienen te worden vastgelegd! Vraag mij naar de mogelijkheden.