Scholing en training

Oefening baart kunst

Het lesgeven kwam laat op mijn pad en wat vind ik het leuk! Hierbij geldt echt: Oefening baart kunst. Het is geweldig te zien hoe uiteindelijk het kwartje valt, iemand groeit in zijn of haar kunnen en er uiteindelijk een mooi resultaat ontstaat.

Graag ontwikkel ik – al dan niet met anderen – trainingen en cursussen. Daarbij draait het vaak om taal en communicatie. De training Ondernemen als Counsellor gaat in op gesprekstechnieken als aansluiten en doorvragen. Voor de Volksuniversiteit ontwikkelde ik de cursus Verhaal maken (over de technische aspecten van schrijven) en Poëzie schrijven. Het autobiografisch schrijven heeft mijn bijzondere belangstelling.

Het Schrijfcafe vindt een paar keer per jaar plaats op een vrijdag in Leeuwarden. Hiervoor verzin ik elke keer nieuwe creatieve opdrachten, waarbij alle aspecten van het schrijven aan de orde komen. Het plezier van het schrijven staat uiteraard voorop! Mail mij voor een overzicht van data.

Bij mijn sollicitatietrainingen krijgen alle aspecten van het solliciteren de aandacht: van een CV tot een gloedvolle brief, van netwerken tot social media en van de op en top voorbereiding van het sollicitatiegesprek tot een prima presentatie.